Jadłospis
22.04.2024r. PONIEDZIAŁEK
Ś: bułka pszenna z masłem,
kulki czekoladowe, mleko/napój owsiany,
konfitura z wiśni, herbata z cytryną
II ś: jabłko, woda
O: zupa krupnik z kaszą jęczmienną pęczak i ziemniakami, makaron ze szpinakiem, pomidorami suszonymi, żółtym serem i prażonymi pestkami słonecznika, kompot z truskawek
P: chleb ziarno siemię lniane z masłem, wędlina, roszponka, papryka żółta, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata malinowa
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR II NIEDŹWIADKI
„OWOCOWO-WARZYWNY PONIEDZIAŁEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie
– jabłko, banan, papryka żółta, ogórek zielony” GR V SÓWKI
23.04.2024r. WTOREK
Ś: chleb włoski z oliwą z oliwek, chleb pszenny, masło
powidła śliwkowe, pasta ze słonecznika z pomidorami,
rzodkiewka, pomidor malinowy, papryka żółta,
kakao, herbata malinowa
II ś: brzoskwinia, woda
O: zupa krem z zielonego groszku z makaronem kuleczki, kotlet schabowy panierowany w bułce tartej pszennej i jajku, surówka z marchewki, jabłka i pora, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy
P: deser Bakuś waniliowy z piankami, sok jabłko-agrest 100% tłoczony
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR III JEŻYKI
„OWOCOWO-WARZYWNY WTOREK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – jabłko, brzoskwinia, papryka żółta, rzodkiewka” GR VI WIEWIÓRKI
24.04.2024r. ŚRODA
Ś: chałka z masłem, chleb razowy, masło,
dżem truskawkowy, masło orzechowe,
rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona,
kakao, herbata malinowa
II ś: kiwi, woda
O: zupa ryżanka z warzywami ( marchewka, pietruszka, seler, por), kotlet z jajka
z natką pietruszki, sałatka z pomidorków koktajlowych z serem mozzarella w sosie ziołowym, ziemniaki z koperkiem, kompot z wiśni
P: czekolada do picia z bitą śmietaną (wyrób własny), ciastka owsiane, herbata
z cytryną
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR IV MRÓWECZKI
„OWOCOWO-WARZYWNY ŚRODA mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – kiwi, banan, papryka czerwona, rzodkiewka” GR III JEŻYKI
25.04.2024r. CZWARTEK
Ś: chleb ze słonecznikiem, chleb zdrowy chlebek z ziarnami, masło,
serek śmietankowy Almette, pasztet drobiowy,
rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor koktajlowy,
kawa mleczna, herbata z cytryną
II ś: banan, woda
O: zupa fasolkowa (mix mrożonej fasoli żółtej i zielonej) z ziemniakami zabielana śmietaną, gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot ze śliwek
P: snacki popcornowe, dip z jogurtu naturalnego z czosnkiem i majonezem, herbata z cytryną
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR VI WIEWIÓRKI
„OWOCOWO-WARZYWNY CZWARTEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – mandarynka, banan, rzodkiewka, pomidor koktajlowy” GR IV MRÓWECZKI
26.04.2024r. PIĄTEK
Ś: chleb ze słonecznikiem, chleb z siemieniem lnianym, masło,
wędlina, jajko gotowane,
pomidorki koktajlowe, papryka żółta, sałata, ogórek kiszony,
kakao, herbata malinowa
II ś: mandarynka, woda
O: zupa szczawiowa z makaronem zabielana śmietana, paluszki rybne, surówka
z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, ziemniaki z koperkiem, kompot z jabłek
P: chleb zdrowy chlebek z masłem, wędlina, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR V SÓWKI
„OWOCOWO-WARZYWNY PIĄTEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – mandarynka, ananas, pomidorki koktajlowe, papryka żółta” GR I, II ZAJĄCZKI, NIEDŹWIADKI
29.04.2024r. PONIEDZIAŁEK
Ś: chleb ze słonecznikiem, chleb razowy, masło,
wędlina, ser żółty,
pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, sałata, ogórek zielony,
kakao, herbata malinowa
II ś: morela, woda
O: zupa pomidorowa (pomidory przecierane) z makaronem zabielana śmietaną, leczo z cukinii, marchewki i ziemniaków z kiełbasą, kompot z porzeczki czarnej
P: wafle ryżowe z polewą malinową, baton zbożowy, herbata z cytryną
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR II NIEDŹWIADKI
„OWOCOWO-WARZYWNY PONIEDZIAŁEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie
– jabłko, morela, papryka czerwona, ogórek zielony” GR V SÓWKI
30.04.2024r. WTOREK
Ś: bułka pszenna, chleb włoski z oliwą z oliwek, masło,
jogurt truskawkowy, dżem brzoskwiniowy,
rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor malinowy,
kakao, herbata z cytryną,
II ś: banan, woda
O: zupa z brokułów (brokuł mrożony) z ziemniakami i śmietaną, risotto z drobiu
z warzywami (filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek konserwowy), kompot z wiśni
P: pączek z marmoladą, sok jabłkowy tłoczony
„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR III JEŻYKI
„OWOCOWO-WARZYWNY WTOREK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – banan, kiwi rzodkiewka, ogórek zielony” GR VI WIEWIÓRKI