Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

22.04.2024r. PONIEDZIAŁEK

Ś: bułka pszenna z masłem,
kulki czekoladowe, mleko/napój owsiany,
konfitura z wiśni, herbata z cytryną
II ś: jabłko, woda
O: zupa krupnik z kaszą jęczmienną pęczak i ziemniakami, makaron ze szpinakiem, pomidorami suszonymi, żółtym serem i prażonymi pestkami słonecznika, kompot z truskawek
P: chleb ziarno siemię lniane z masłem, wędlina, roszponka, papryka żółta, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata malinowa

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR II NIEDŹWIADKI
„OWOCOWO-WARZYWNY PONIEDZIAŁEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie
– jabłko, banan, papryka żółta, ogórek zielony” GR V SÓWKI

23.04.2024r. WTOREK

Ś: chleb włoski z oliwą z oliwek, chleb pszenny, masło
powidła śliwkowe, pasta ze słonecznika z pomidorami,
rzodkiewka, pomidor malinowy, papryka żółta,
kakao, herbata malinowa
II ś: brzoskwinia, woda
O: zupa krem z zielonego groszku z makaronem kuleczki, kotlet schabowy panierowany w bułce tartej pszennej i jajku, surówka z marchewki, jabłka i pora, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy
P: deser Bakuś waniliowy z piankami, sok jabłko-agrest 100% tłoczony

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR III JEŻYKI
„OWOCOWO-WARZYWNY WTOREK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – jabłko, brzoskwinia, papryka żółta, rzodkiewka” GR VI WIEWIÓRKI

24.04.2024r. ŚRODA

Ś: chałka z masłem, chleb razowy, masło,
dżem truskawkowy, masło orzechowe,
rzodkiewka, ogórek kiszony, papryka czerwona,
kakao, herbata malinowa
II ś: kiwi, woda
O: zupa ryżanka z warzywami ( marchewka, pietruszka, seler, por), kotlet z jajka
z natką pietruszki, sałatka z pomidorków koktajlowych z serem mozzarella w sosie ziołowym, ziemniaki z koperkiem, kompot z wiśni
P: czekolada do picia z bitą śmietaną (wyrób własny), ciastka owsiane, herbata
z cytryną

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR IV MRÓWECZKI
„OWOCOWO-WARZYWNY ŚRODA mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – kiwi, banan, papryka czerwona, rzodkiewka” GR III JEŻYKI

25.04.2024r. CZWARTEK

Ś: chleb ze słonecznikiem, chleb zdrowy chlebek z ziarnami, masło,
serek śmietankowy Almette, pasztet drobiowy,
rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor koktajlowy,
kawa mleczna, herbata z cytryną
II ś: banan, woda
O: zupa fasolkowa (mix mrożonej fasoli żółtej i zielonej) z ziemniakami zabielana śmietaną, gulasz z mięsa wieprzowego z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot ze śliwek
P: snacki popcornowe, dip z jogurtu naturalnego z czosnkiem i majonezem, herbata z cytryną

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR VI WIEWIÓRKI
„OWOCOWO-WARZYWNY CZWARTEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – mandarynka, banan, rzodkiewka, pomidor koktajlowy” GR IV MRÓWECZKI

26.04.2024r. PIĄTEK

Ś: chleb ze słonecznikiem, chleb z siemieniem lnianym, masło,
wędlina, jajko gotowane,
pomidorki koktajlowe, papryka żółta, sałata, ogórek kiszony,
kakao, herbata malinowa
II ś: mandarynka, woda
O: zupa szczawiowa z makaronem zabielana śmietana, paluszki rybne, surówka
z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, ziemniaki z koperkiem, kompot z jabłek
P: chleb zdrowy chlebek z masłem, wędlina, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR V SÓWKI
„OWOCOWO-WARZYWNY PIĄTEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – mandarynka, ananas, pomidorki koktajlowe, papryka żółta” GR I, II ZAJĄCZKI, NIEDŹWIADKI

29.04.2024r. PONIEDZIAŁEK

Ś: chleb ze słonecznikiem, chleb razowy, masło,
wędlina, ser żółty,
pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, sałata, ogórek zielony,
kakao, herbata malinowa
II ś: morela, woda
O: zupa pomidorowa (pomidory przecierane) z makaronem zabielana śmietaną, leczo z cukinii, marchewki i ziemniaków z kiełbasą, kompot z porzeczki czarnej
P: wafle ryżowe z polewą malinową, baton zbożowy, herbata z cytryną

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR II NIEDŹWIADKI
„OWOCOWO-WARZYWNY PONIEDZIAŁEK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie
– jabłko, morela, papryka czerwona, ogórek zielony” GR V SÓWKI

30.04.2024r. WTOREK

Ś: bułka pszenna, chleb włoski z oliwą z oliwek, masło,
jogurt truskawkowy, dżem brzoskwiniowy,
rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor malinowy,
kakao, herbata z cytryną,
II ś: banan, woda
O: zupa z brokułów (brokuł mrożony) z ziemniakami i śmietaną, risotto z drobiu
z warzywami (filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, groszek konserwowy), kompot z wiśni
P: pączek z marmoladą, sok jabłkowy tłoczony

„WIEM ILE ZJEM-SAMI KOMPONUJEMY NASZE POSIŁKI” GR III JEŻYKI
„OWOCOWO-WARZYWNY WTOREK mix warzyw i owoców na drugie śniadanie – banan, kiwi rzodkiewka, ogórek zielony” GR VI WIEWIÓRKI